Γραφείο ταξιδιών…η ΕΛ.ΑΣ.

Γραφείο ταξιδιών…η ΕΛ.ΑΣ.


Γραφείο ταξιδιών…η ΕΛ.ΑΣ.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Την ίδια ώρα που δεν περισσεύει ούτε ευρώ για σημαντικές λειτουργίες του κράτους, την ίδια ώρα που υποδομές καταρρέουν, υπάρχει όπως φαίνεται άφθονο χρήμα για τις επιστροφές παράτυπων μεταναστών στις χώρες απο τις οποίες ήρθαν.

Το αρχικό έγγραφο προέβλεπε την επιστροφή 660 μεταναστών ανα έτος μέσω ναυλωμένων πτήσεων με συνολικό κόστος 4.329.000,00 € , δηλαδή 2186 ευρώ ανα μετανάστη. Κόστος αρκετά υψηλό.


Με τη λογική αυτή έγινε και η προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού.

Μακάρι να ήταν όμως έτσι τα πράγματα. Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται στην πράξη.
Τον Απρίλιο, μεταφέρθηκαν 22 Πακιστανοί και 2 Γεωργιανοι με τη συνοδεία 57 αστυνομικών (!!!) ,οπως δείχνουν τα έγγραφα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ,

ενώ τον Μάιο  μεταφέρθηκαν 8 Πακιστανοί και 6 Γεωργιανοί με τη συνοδεία 27 αστυνομικών (!!!)


Το κόστος για το κάθε ταξίδι τσάρτερ είναι 170.800 ευρώ , δηλαδή για τον Απρίλιο το κόστος για τη μεταφορά του κάθε παράτυπου μετανάστη ήταν 7116.66 ευρώ ενώ τον Μάιο, επειδή είναι σημαντικά λιγότεροι, εκτοξεύεται ακόμα παραπάνω στα 12.200 ευρώ ανα μετανάστη.

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα εκτός έδρας και τα οδοιπορικά των συνοδών, ενώ εντύπωση προκαλεί ο αριθμός κάθε φορά των αστυνομικών που συνοδεύουν τους μετανάστες που φυσικά λείπουν απο τη φύλαξη των πολιτών.

Με τους αριθμούς αυτούς δεν υπάρχει σίγουρα περίπτωση να καλυφθεί ο στόχος της επιστροφής των 660 μεταναστών ανα έτος, ενώ εντύπωση προκαλούν τα υπέρογκα κόστη και η ευκολία με την οποία δίδονται άμεσα τα χρήματα.