¨Επεσε νέα γραμμή για το μεταναστευτικό;

¨Επεσε νέα γραμμή για το μεταναστευτικό;

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οι ίδιοι που υποσχόταν κλειστά σύνορα, οι ίδιοι που ξεπλυθηκαν απο τις αμαρτίες τους στην κολυμβήθρα του Σύριζα, έρχονται 4 1/2 χρόνια μετά να μας πουν το νέο αφήγημα.

 

¨Οτι τάχατες το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Ναι το λένε οι ίδιοι που αμφιβάλλεις αν ξέρουν πως να δέσουν μόνοι τους τα κορδόνια των παπουτσιών τους. Οι ίδιοι που ψηφίστηκαν απο τον ελληνικό λαό πάνω στην απόγνωσή του για μιά ακόμα φορά.

Είναι βέβαια και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, οι δημοσιογράφοι τους που ψελλίζουν “να τους μοιράσουμε σε όλη τη χώρα ομοιόμορφα” για να δεχθούν αμέσως την οργή του κόσμου στα socialmedia γιατί όσο και να τον υποτιμούν ο κόσμος χαζός δεν είναι.

Είναι τα ίδια ΜΜΕ που αφαιρούν τη λέξη μετανάστης και βάζουν τη λέξη πρόσφυγας με τέτοια αθλιότητα που θα το έκαναν χωρίς ντροπή ακόμα και για πολίτες της Ελβετίας.

Είναι τα ίδια ΜΜΕ που βάζουν μπροστά φωτογραφίες με γυναικόπαιδα εξαθλιωμένα αν και είναι λίγότερα απο το 10% των εισβολέων (ναι εισβολείς είναι, ανάθεμα την πολιτική κορεκτίλα των χορτάτων φιλελέδων και των σιτιζόμενων απο την μπίζνα δήθεν αριστερών αλληλέγγυων).

Οι περισσότεροι απο αυτούς τους εισβολείς είναι «ανήλικοι» 30χρονοι και βάλε που φυσικά δε θα δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί όπως ήδη δουλεύουν οι εξαθλιωμένοι απο τα μνημόνια ιθαγενείς.Χωρίς χαρτιά με διαφορετικές ανά περίπτωση εξακρίβωσης στοιχείων, εθνικότητες και ονοματεπώνυμα αλλά με έξυπνα κινητα.

Ο υπάλληλος που εξακριβώνει τα στοιχεία του κάθε μετανάστη/πρόσφυγα, έχει τόσο ακριβώς χρόνο στη διάθεσή του όταν αυξάνονται οι ροές που έχει 2 επιλογές. Η μία είναι αυτή της αξιοπρέπειας και της παραίτησης, αρνούμενος να συμπράξει σε αυτό το άθλιο θέατρο και η άλλη να απογράφει και να ταυτοποιεί ότι του λένε χωρίς κανέναν άλλο έλεγχο. Αφγανός δηλώνεις, αφγανός είσαι, σύριος δηλώνεις, σύριος είσαι, ραπτομηχανή δηλώνεις, ραπτομηχανή είσαι. Τόσο όμορφα, τόσο γ@@@ένα ξεφτιλισμένα όμορφα.

Δεν είναι τυχαίο, είναι σχέδιο προαποφασισμένο , που εκτελείται απο χρήσιμους ηλίθιους. Δεν έχουν σημασία οι σπουδές του κάθε χρήσιμου ηλίθιου και οι περγαμηνές του. Την δουλειά του αρκεί να κάνει, πιστά σε αυτούς που τον στήριξαν για να φτάσει και να υφαρπάξει τις ψήφους του λαού. Θλιβεροί μνημονιακοι ηγέτες μιάς χρήσεως που τους πετούν σαν στιμμένες λεμονόκουπες μετά το τέλος της θητείας τους, αυτοί που χαράζουν το ζοφερό μέλλον μας πίσω απο τα παρασκήνια.Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν. Δεν είμαστε το μοναδικό κράτος στον κόσμο που δέχεται εισβολή χιλιάδων μεταναστών. ¨Ομως το μεταναστευτικό συμφέρει κάποιους. Είναι μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ. Δεκάδες ΜΚΟ ζούν απο αυτό. Αν σταματούσε θα έπρεπε να διαλυθούν γιατί δε θα ήταν όχι κερδοφόρες που είναι τώρα αλλά μη βιώσιμες καν.

Συμφέρει γιατί χρειάζεται ένας λαός εξαθλιωμένος αλλά και φοβισμένος.Συμφέρει γιατί κάποιος πρέπει να μένει στα άδεια σπίτια των κατασχέσεων.

Συμφέρει για να κρατούν τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων υψηλές.
Συμφέρει γιατι τα ματωμένα χρήματα από την πορνεία, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα προσμετρώνται πλέον στο ΑΕΠ (από το 2006 παρακαλώ, επερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο της Hélène Goudin )

Συμφέρει γιατί πρέπει να στηθούν ΕΟΖ με μισθούς πείνας.

Μην κοροϊδευόμαστε. ¨Οσο παίζουμε την κολοκυθιά με το που θα γίνει το επόμενο κολαστήριο, όσο ανεχόμαστε να μας φτύνουν στα μούτρα αυτοί που ψηφίσαμε για να λύσουν δήθεν το πρόβλημα, όσο διαβάζουμε αντί να μουτζώνουμε αυτούς που γράφουν παπ@@ιές απο το στομάχι τους συντονισμένα για να υποστηρίξουν τον εποικισμό μήν περιμένετε καμμία λύση.
Μόνο πόνο και αίμα.