Αδειες πλατείες στην ορκωμοσία του Joe Biden.

Αδειες πλατείες στην ορκωμοσία του Joe Biden.

Αδειες πλατείες στην ορκωμοσία του Joe Biden.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αυτό που απέφυγαν να δείξουν και να πουν τα κανάλια ήταν οι άδειες πλατείες και χώροι στην ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=vgWs3AlSOyA&fbclid

Οι λόγοι; Ο κορονοϊός; η απογοήτευση του κόσμου; κάτι άλλο; Κανείς δεν γνωρίζει.
Πάντως ας περιμένουμε να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει και ας μη βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα από τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προέδρου πριν πανηγυρίσουμε ή αποδοκιμάσουμε.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η μέχρι τώρα στάση πολλών συμπατριωτών μας που χωρίς να έχουν κάποιο άμεσο όφελος καταδίκαζαν τον προηγούμενο πρόεδρο επειδή δεν έκανε κάτι από αυτά που περίμεναν για την Ελλάδα και περιμένουν να το πράξει ο νέος. Οι πανηγυρισμοί τους μάλιστα δεν υπολείπονται από αυτούς στην πλατεία Συντάγματος το 2015 με τη νίκη του Σύριζα.

Το πιό πιθανό είναι βέβαια να απογοητευτούν οικτρά όπως απογοητεύτηκαν και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Συριζα το καλοκαίρι του 2015 , αφού ο κάθε ηγέτης μιας περήφανης και ανεξάρτητης χώρας που σέβεται τον εαυτό της, το Σύνταγμά της και τους πολίτες της, προασπίζει πρώτα τα συμφέροντα της χώρας του και όχι αυτά κάποιας άλλης «φίλης» χώρας.

¨Οσο κι αν μας πληγώνει, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν «φιλίες» και «έχθρες» μεταξύ των κρατών, υπάρχουν μόνο οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.

One Reply to “Αδειες πλατείες στην ορκωμοσία του Joe Biden.”