Απίστευτη γκαντεμιά

Απίστευτη γκαντεμιά

Απίστευτη γκαντεμιά

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Χθές βράδυ. πρέπει να με είχε ψιλοπάρει ο ύπνος και ξαφνικά ντριιιιν χτυπάει το γερμανικό μου τηλέφωνο.

-Hallo λέω, ποιός είναι;

-¨Ελα Μιχάλη ο ¨Ολαφ Σολτς είμαι τί κάνεις;

-Καλησπέρα κε πρόεδρε, του λέω, καλά είμαι, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

– ¨Ασε τα Sie, τα danke και τους πληθυντικούς. ¨Ολαφ θα με λες. ¨Ακου Μιχάλη εδώ στο κόμμα το συζητήσαμε αρκετά και αποφασίσαμε να σου δώσουμε τιμητικά τη Γερμανική υπηκοότητα για όσα έχεις κάνει για τη χώρα. Οπότε τώρα θα έχεις 2 υπηκοότητες. Μία Γερμανική και μία Ελληνική.

-Να είστε καλά κε πρόεδρε. Σας ευχαριστώ πολύ αλλά δεν έχω κάνει και πολλά για τη χώρα σας.

-Μιχάλη, δεν σου κάνω χάρη. ¨Εχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και ψάχνουμε λύση εδώ και καιρό.

-Πείτε μου τι και αν μπορώ να σας βοηθήσω.

-Κοίτα στις επόμενες εκλογές πρέπει να συμπληρώσουμε τα ψηφοδέλτια μας και με απόδημους Γερμανούς. Και σκεφτήκαμε εσένα.

-Δεν καταλαβαίνω κε πρόεδρε, εγώ απόδημος ¨Ελληνας είμαι στη Γερμανία. Δεν είμαι απόδημος Γερμανός. Που κολλάω εγώ;

-Μην ανησυχείς. Τώρα που θα σου δώσουμε τη Γερμανική υπηκοότητα, μπορούμε να σε βάλουμε στα ψηφοδέλτια μας ως απόδημο Γερμανό στην Ελλάδα και μάλιστα θα εκπροσωπείς εκεί τους απόδημους Γερμανούς. Θα βγεις μάλιστα στα social media και στα ΜΜΕ και θα πείς ότι είναι τιμή σου και ευθύνη σου που θα εκπροσωπήσεις τους απόδημους Γερμανούς της Ομογένειας.

-Κύριε πρόεδρε, απόδημος Γερμανός εγώ; Αν το κάνουμε αυτό θα μας πάρουν στο κυνήγι με τα γιαούρτια. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μετά είναι το άλλο. Εγώ τόσα χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γερμανία, εντάξει έχουμε και ένα σπίτι στην Ελλάδα, αλλά πάμε μόνο για διακοπές εκεί.

-Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Μιχάλη. Δήλωσε ότι ψηφίζεις Αθήνα, κάνε μιά εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού να είμαστε νόμιμοι και 3-4 μέρες πιό μπροστά πας μια βδομαδούλα διακοπές Ελλάδα να κάνεις τα μπανάκια σου, να ξεκουραστείς, να ψηφίσεις κιόλας ως απόδημος Γερμανός και επιστρέφεις μετά με το καλό βουλευτής και γιατί όχι υπουργός.

Δεν με χάλασε καθόλου η ιδέα αυτή. Εκεί λοιπόν που ήμουν έτοιμος να πω το μεγάλο ναι και να με δείτε Γερμανό βουλευτή εκπροσωπώντας τους απόδημους Γερμανούς της Ομογένειας με σκουντάει η ¨Ολγα ,ξυπνάω και χάνω όλα τα μεγαλεία, τις τιμές, τις δόξες, τις διακοπές, τα βουλευτιλικια και τα υπουργιλίκια.

Φτού γκαντεμιά, την κλιματική κρίση μου μέσα!