Είναι η νέα πραγματικότητα ηλίθιε…

Είναι η νέα πραγματικότητα ηλίθιε…

Είναι η νέα πραγματικότητα ηλίθιε…

του Μιχάλη Χαιρετάκη

¨Αναυδοι οι πολίτες σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν βίντεο που καταγράφει εναν οδηγό οχήματος να ρίχνει κάτω έναν ποδηλάτη και στη συνέχεια αυτός να σηκώνεται και να τον κυνηγά κραδαίνοντας ενα μαχαίρι με τεράστια πραγματικά λεπίδα να χτυπάει το αυτοκίνητο με τον οδηγό εγκλωβισμένο μέσα, μέχρι ο τελευταίος να καταφέρει να αποδράσει.

Αυτά συμβαίνουν στο πολυπολυτισμικό Ηνωμένο Βασίλειο, που όπως δείχνουν τα πράγματα , δυστυχώς δεν αφομοιώνονται οι διαφορετικοί πολιτισμοί, αλλά δημιουργούνται άβατα και γκέτο.
Το ίδιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης , στις χώρες οπου η υποδοχή των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται συντεταγμένα και οργανωμένα.

Δε γίνεται να λές οτι είναι «καλοδεχούμενοι» δεκάδες εκατομμύρια μεταναστών, μερικές δεκάδες χιλιάδες προσφύγων και χιλιάδων φανταμενταλιστων ισλαμιστών και να μην έχεις μια στοιχειώδη πρόνοια για το πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά και οι κάτοικοι της χώρας.

Το πως θα επιβάλλεις τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της και όχι τους κανόνες που φέρνει ο νέος κάτοικος απο τη χώρα προέλευσής του.Δεν έχει σημασία απο πού προέρχεται ο νέος κάτοικος, το χρώμα, το θρήσκευμα ,όμως ή θα πρέπει να υπακούει στους νόμους της χώρας υποδοχής.

Οπως δικαίωμα έχει ο μετανάστης ή ο πρόσφυγας να διεκδικήσει μια καλύτερη μοίρα και ζωή (προσέξτε όμως όχι σε βάρος του κατοίκου με παχυλά επιδόματα που προέρχονται απο βαριά φορολογία και απο τον εξευτελισμό των κοινωνικών παροχών των υπολοίπων) έτσι έχει δικαίωμα και ο κάτοικος μιας χώρας να ζεί χωρίς την απειλή μαχαιριών , όπλων, καυτών σίδερων.

Ο Καναδάς για παράδειγμα που έχει οργανωμένα πολυετή προγράμματα ένταξης μεταναστών και προσφύγων αλλά ταυτόχρονα έχει αυστηρούς κανόνες στη μεταναστευτική του πολιτική, είναι φασιστικό ή ρατσιστικό κράτος;
http://gr.euronews.com/2017/11/02/kanadas-upodoxh-newn-metanastwn

Σήμερα η είναι η Σαρία, αύριο ο νόμος των μαφιόζων , μεθαύριο κάτι άλλο. Δε γίνεται να ζούν οι πολίτες με το φόβο και την αβεβαιότητα όχι μόνο για το αύριο αλλά και για την προσωπική ασφάλειά τους.

Εκτός εάν…αυτό είναι ένα απο τα ζητούμενα.