Μια πολύ-πολύ περίεργη ιστορία συλλογής υπογραφών για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μια πολύ-πολύ περίεργη ιστορία συλλογής υπογραφών για τη συμφωνία των Πρεσπών

 • 15
 •  
 •  
 • 0
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

Μια πολύ-πολύ περίεργη ιστορία συλλογής υπογραφών για τη συμφωνία των Πρεσπών

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες για ένα κείμενο που υπογράφουν πάνω απο 320 άτομα της διανόησης της πολιτικής και της τέχνης υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

http://archive.is/qrf1i

το οποίο είχε πηγή το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ομως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και όπως φαίνεται μπήκαν αρκετά ονόματα χωρίς κάν να ερωτηθούν και να συναινέσουν στο κείμενο.

¨Ηδη οι τραγουδίστριες Νένα Βενετσάνου, η Λένα Αλκαίου και ο Κυριάκος Κατζουράκης, ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέα, δήλωσαν δημόσια ότι ούτε καν ερωτήθηκαν για να συμπεριληφθούν στην λίστα!
www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/699858_reziliki-manifesto- yper-tis-symfonias-tsipra-skopion-o-enas-meta

Μάλιστα η κα Βενετσάνου χαρακτηριστικά έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook
«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου.

Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές. »

Την λίστα αυτή μπορούμε να τη δούμε και εδώ
εδώ
archive.is/Tf6oV
ενω το ονοματεπώνυμο της κας Βενετσάνου ακόμα και αν το αφαιρέσουν στη συνέχεια υπάρχει αποθηκευμένο εδώ:
archive.is/PdV9M

Η ιστορία εξελίσσεται πολύ περίεργα και τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολύ σοβαρά:

1. Ποιός ή ποιοι διοργάνωσαν την συλλογή υπογραφών; Προφανώς απο κάπου υπήρξε η πρωτοβουλία να στείλουν emails (οπως μαρτυρούν οτι έλαβαν, κάποιοι απο αυτούς) Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε ποιός ή ποιοί κρύβονται πίσω απο την πρωτοβουλία.

2. Υπάρχουν πραγματικές υπογραφές κάτω απο το κείμενο; ¨Εστω ηλεκτρονική επιβεβαίωση με τα emails των συμμετεχόντων; Αν όχι πως διακινεί μια είδηση χωρίς επιβεβαίωση ένα επίσημο πρακτορείο ειδήσεων;

3, Αν στειλει κάποιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα κείμενο και αναφέρει οτι το έχουν υπογράψει 10, 100, 1000 ατομα με τι κριτήρια το τελευταίο θα δημοσιεύσει ή όχι την είδηση; Πως θα ελέγξει αν όντως το έχουν υπογράψει;

ΥΓ Να ρωτήσω ομως και κάτι αυτους τους αριστερους, δημοκράτες, προοδευτικους πολίτες, της διανόησης της πολιτικής και της τέχνης ,όσους απο αυτούς που δε θα δηλώσουν οτι δεν υπέγραψαν το κείμενο αυτό:
8 χρόνια τώρα, βάλατε την υπογραφούλα σας σε κανένα άλλο κειμενάκι πέρα απο αυτό των Πρεσπών (που λίγο-πολύ λέει με κατάπτυστο τρόπο φασίστες και εθνικιστές όσους δεν συμφωνούν με το ξεπούλημα) που να λέει, ως εδώ δε θα ανεχτούμε άλλο να συνθλίβονται απο στη φτώχεια και την εξαθλίωση οι πολίτες και να εκποιείται ο πλούτος της χώρας;