Το μακό μπλουζάκι του φρουρού της πρεσβείας και η Συριζαϊκή λογική του παραλόγου

Το μακό μπλουζάκι του φρουρού της πρεσβείας και η Συριζαϊκή λογική του παραλόγου

 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  32
  Shares
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Πρίν λίγες μόνο ώρες, μια αναρχική ομάδα, που δρά “ακτιβιστικά” εισέβαλε στην πρεσβεία του Ιραν, βγάζοντας πρώτα τον οπλισμένο φρουρό απο το κουβούκλιο

https://www.huffingtonpost.gr/entry/epithese-roevikona-ede-yia-ton-astenomiko-me-to-mako-sten-presveia-toe-iran_gr_5b9f5738e4b046313fbc7864

http://www.kathimerini.gr/985153/article/epikairothta/ellada/ede-gia-thn-anarmosth-perivolh-toy-froyroy-e3w-apo-thn-presveia-toy-iran

Η ΕΔΕ γίνεται κυρίως για την ανάρμοστη περιβολή του φρουρού της πρεσβείας που ήταν με μακό αντί να φοράει την στολή του.

Η Συριζαϊκή λογική του παραλόγου σταματάει στην ΕΔΕ για το μακό μπλουζάκι του ενστόλου αντί να χτυπήσει καμπανάκι για το σημερινό ξεβράκωμα του σχεδιασμού φύλαξης υψηλών προσώπων.

Πέρα απο το γεγονός οτι ακτιβισμός δεν νοείται η καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας και υπάρχουν αδικήματα κάθε φορά που μένουν ατιμώρητα, εντύπωση προκαλεί η στάση κάθε φορά των έντρομων αλλά άρτια εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων ενστόλων.

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι αν ο φρουρός φορούσε μακό μπλουζάκι ή τη φανέλα του Ολυμπιακού ή σώβρακο αντι για παντελόνι, αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ως “πρόβλημα”.

Το πρόβλημα είναι οτι μια ομάδα εξουδετερώνει χωρίς μεγάλο κόπο και γελοιοποιεί τα μέτρα φύλαξης υψηλών προσώπων, πιθανών στόχων, της ΕΛ.ΑΣ.

Το κουβούκλιο με τον ένοπλο φρουρό μπροστά απο την πρεσβεία του Ιραν και απο την κάθε πρεσβεία έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο, μια και θα μπορούσε μια ομάδα πραγματικών τρομοκρατών να προσποιηθεί οτι είναι αναρχική συλλογικότητα και να καταφέρει αφού εξουδετερώσει τη φρουρα, καίρια πλήγματα στους στόχους που υποτίθεται οτι προστατεύει.

Αν ήταν τρομοκράτες οι σημερινοί “ακτιβιστές” επισκέπτες αντί για τον Ρουβίκωνα; Αν ήταν προβοκάτορες ξένων κέντρων; Θα συζητούσαμε για το μακό μπλουζάκι;

Τελικά έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν οτι αυτή η χώρα υπάρχει ακόμα απο καθαρή τύχη.