ΔΕΝ ΗΤΑΝ συμμαθήτρια η κόρη του, άλλοι του τα μετέφεραν ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ όπως και σε αυτήν: Η αλήθεια και η απάντηση του γονέα που έγραψε για το “bullying” του Συριου μαθητή

ΔΕΝ ΗΤΑΝ συμμαθήτρια η κόρη του, άλλοι του τα μετέφεραν ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ όπως και σε αυτήν: Η αλήθεια και η απάντηση του γονέα που έγραψε για το “bullying” του Συριου μαθητή

 

 

 

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είχα γράψει ενα σχετικό άρθρο πριν λίγες ημέρες στο freepen.gr και στο heretakis.gr, με το που έγινε γνωστή η επίθεση με λεπίδα απο ξύστρα απο τον Συριο μαθητή. Μια κίνηση που δεν είναι καθόλου δικαιολογημένη, και που σε άλλη χώρα θα είχε σοβαρές ποινικές κυρώσεις.

heretakis.gr/2018/10/ta-kaimena-ta-ellinopoula/
και
www.freepen.gr/2018/10/blog-post_210.html

Χθές είδα στα ΜΜΕ να κυκλοφορεί μια ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός πατέρα που έλεγε οτι ο μικρός Σύριος με τη λεπίδα είχε πέσει θύμα bullying και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

Εψαξα να βρω την ανάρτηση και τον συγγραφέα της και τα κατάφερα. Ο άνθρωπος μετά την έκταση που πήρε το θέμα την έκανε ιδιωτική, μονο για τους φίλους του.

Του έθεσα κάποιες απορίες κάτω απο την επόμενη ανάρτησή του και είχε την καλοσύνη να απαντήσει δημόσια. Ο διάλογος ήταν αποκαλυπτικός και ανατρέπει την εικόνα που έδωσαν στην κοινή γνώμη τα παπαγαλάκια του διαδικτυου και η δημοσιογραφία της συμφοράς.

Θέλοντας να προστατεύσω την ανωνυμία του έχω σβήσει μερικά γράμματα απο το ονοματεπώνυμο του, κρατώντας όμως και τα κανονικά screenshots για όποιον “καλοθελητή” αμφισβητήσει τον διάλογο.

Να σημειώσω μάλιστα οτι στην πρώτη ανάρτηση που έκανα στον τοίχο του, ρωτώντας τον τα παρακάτω, κάποιος καλοθελητης που δεν ήταν διαδικτυακός φίλος του, εσπευσε να μου απαντήσει λέγοντας λίγο-πολύ οτι η λεπίδα απο μια αθώα ξύστρα δεν μπορεί να προκαλέσει κάποιο κακό (!!!)

Ο άνθρωπος αυτός, όπως θα δείτε απο αυτά που γράφει παρακάτω, έγραψε το κείμενο κάτω απο την επήρεια συναισθημάτων, μεταφέρει απόψεις άλλων, ούτε ήταν συμμαθήτρια η κόρη του, μια και ήταν σε μικρότερη τάξη, αρα του μετέφερε όσα της είπαν άλλοι, ούτε είχε προσωπική εικόνα για το συμβάν, επομένως η μαρτυρία του που έγινε παντιέρα στα χέρια κάποιων δεν έχει καμμία μα καμμία ουσία.

Michael Heretakis  V C (Συγγνώμη που το αναρτώ ξανά αλλά απάντησε άλλος αντι για εσάς παραπάνω)

Αγαπητέ κε Χ μερικές ερωτήσεις μόνο. Αν θέλετε φυσικά απαντάτε:

1. Είχατε προσωπική εικόνα του γεγονότος; Ησασταν δηλαδή αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού ή απο τις μαρτυρίες της κόρης σας ή κάποιου άλλου μεταφέρατε λόγια τρίτων;

2.Θεωρείτε απόλυτα φυσιολογικό ενας 11 χρονος μαθητής να βγάζει την λεπίδα απο μια ξύστρα και να την κάνει φονικό όπλο;

3. Εχετε δει βιντεο με 3χρονα και 5χρονα παιδια που μετά απο πλύση εγκεφάλου, εκπαιδεύτηκαν απο την ISIS να σφαζουν ή να πυροβολούν απίστους; Πιστεύετε οτι το άθλιο ελληνικό κράτος είναι σε θέση να ξεχωρίσει μια οικογένεια προσφύγων απο μια οικογένεια τζιχαντιστων;

Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστω

 V C Λόγω εργασίας δεν απάντησα νωρίτερα και θα το κάνω τώρα.

1) Εννοείται πως δεν ήμουν μπροστά. Όπως και κανένας πλην των παιδιων. Άλλωστε ότι γίνεται στο σχολείο πρώτα τα μαθαίνουμε όλοι από τα παιδιά μας. Με όση αθωωότητα/πονηράδα/ειλικρίνια έχει ένα παιδί δημοτικού. Και στην συνέχεια από στόμα σε στόμα γονείς και δάσκαλοι μεταξύ μας. Η κόρη μου καμία σχέση δεν έχει, είναι καποια χρόνια πιο μικρή…

2-3) Δεν θεωρώ καθόλου φυσιολογική την αντίδραση του παιδιού. Έχω δει όντως φρικιαστικά πράγματα από ανήλικα και τρέμω και γω σαν γονέας με την εξισλαμοποίηση της πατρίδας μας. Όποιος με γνωρίζει ξέρει και τις πεποιθήσεις μου και το έχω ξαναπεί.
Και αν θέλετε να συμπληρώσω: Μετάνιωσα που έγραψα το ποστ, όχι για τα γραφόμενα. Και γνώση έχω και επίγνωση. Και φυσικά δεν θα κατηγορήσω κανέναν γι αυτά που γνωρίζω. Μετάνιωσα για όλο αυτό που έγινε. Που γίνανε πάλι 2 στρατόπεδα όλοι και χάνουμε τις 2 κατ εμέ ουσίες. Τα πρώτα κάκιστα ανώνυμα άρθρα που γεμίζουν με μίσος τον συνάνθρωπό μας, γεμάτα αναλήθειες και παροξυσμό και το ότι έχουμε να κάνουμε με ΠΑΙΔΙΑ! Δεν πρέπει να στοχοποιηθούν και πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας!!!! Δεν πήρα ούτε θα πάρω το μέρος κανενός ούτε θα πω ποια παιδική ψυχή είναι θύμα… σίγουρα αυτό που “χαρακώθηκε” ( τα εισαγωγικά απλά γιατί δεν μπορω να το περιγράψω αλλιώς) αλλά και το ψυχικό κομμάτι δεν μπορώ να το παραβλεψω και φαντάζομαι ούτε και σεις. Επίσης να προσθέσω ότι έγραψα και πριν ότι έχουν γίνει κινήσεις και θα βγει λογικά κάποια ανακοίνωση. Μιας και οι γονείς είμαστε μια τοπική κοινωνία… Πήρε τεράστια έκταση το θέμα και χάνουμε την αιτία… αυτά και αν κάπου δεν σας κάλυψα το ξανασυζητάμε..!

Michael Heretakis  V C Σας ευχαριστώ ήσασταν αρκετά κατατοπιστικός. Θεωρώ οτι δεν είχατε κάποιο κρυφό σκοπό να δικαιολογήσετε πρωτόγνωρες καταστάσεις παρα μόνο την αγάπη σας για τα παιδιά ως γονέας.
Λυπάμαι μόνο που η αγάπη σας για τα παιδιά όλου του κόσμου, που προέρχεται απο εναν καλό πατέρα παρερμηνεύτηκε και έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης απο τους συνήθεις “αλληλέγγυους” και κάποια ΜΜΕ που βρήκαν ανέλπιστα συνήγορο υπεράσπισης.