Εύλογες απορίες για τις συνθηκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Εύλογες απορίες για τις συνθηκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  13
  Shares

Εύλογες απορίες για τις συνθηκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ολοι είδαμε τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο απο τις πρώτες ώρες κιόλας του θανάτου  του Ζακ Κωστόπουλου.

Αγανακτήσαμε με τον τρόπο που αντέδρασαν χτυπώντας τον με κλωτσιές ακόμα και στο κεφάλι σα να ήταν ένα άψυχο πράγμα, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και κάποιος κάτοικος της περιοχής, κάποιοι βέβαια λίγο πιο όψιμα μόλις ανακοινώθηκε η ταυτότητα του νεκρού.
Αν κάποιος όμως κοιτάξει τα βίντεο αναλυτικά θα διαπιστώσει οτι δεν ήταν νηφάλιος,έδειχνε σε σύγχυση, τρομοκρατημένος μάλλον, αν και όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν είχε κάνει χρήση ουσιών.

Βέβαια αυτό που δε θα έδειχναν οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ήταν αν ο Ζακ βρισκόταν στο στάδιο της χαρμάνας, δηλαδή του συνδρόμου στέρησης ναρκωτικών ουσιών.

Οπως διαβάζουμε εδώ:
http://www.okanampa.gr/astunomeusi-k-meiwsi-tis-blabis/meiosi-tis-vlavis-stin-praksi-proti-proseggisi/item/98-sterhtiko-sundromo-apo-hrwinh-kathws-kai-ola-ta-opioidei-kai-ta-upokatastata-toys-opws-methadoni-vouprenorfini-kwdeini-ka

Τα συμπτώματα αυτά είναι υποκειμενικά για τους εξαρτημένους, τα βιώνουν εξαιρετικά επώδυνα και τους προκαλούν μεγάλο φόβο.

Με τις ουσίες βραχείας δράσης, όπώς η ηρωίνη, τα συμπτώματα μπορούν να εμφανισθούν μέσα σε 8–12 ώρες από την τελευταία δόση, να
φθάσουν στο αποκορύφωμα σε 48–72 ώρες και να υποχωρήσουν μέσα σε 7–10 ημέρες.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα ναρκωτικά που ειναι πολύ δύσκολο ή εντελώς αδύνατον να ανιχνευθούν με τα κανονικά τεστ.

Η flakka για παράδειγμα,, τα ψυχεδελικά ναρκωτικά και άλλα.
https://premierbiotech.com/innovation/4-drugs-not-detected/
https://blog.forensicfluids.com/topic/alpha-pvp
https://chapterscapistrano.com/drugs-that-do-and-dont-show-up-on-a-drug-test/

Ενα άλλο γεγονός που προκαλεί απορία είναι γιατί δεν πήραν δείγμα απο τρίχες του για να δουν αν είχε πάρει στο παρελθόν ναρκωτικά και ποια ήταν αυτά. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι οδήγησε τον Ζακ μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στη συνέχεια στο θάνατό του. Υπάρχουν όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει παρακάτω, ναρκωτικά που ανιχνεύονται μόνο απο εκεί.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352007814700757

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συμπεριφορά ενος συγκροτημένου άνθρωπου που ήταν στο βίντεο εδώ ασχετα αν συμφωνούμε ή όχι με τις απόψεις του
https://www.youtube.com/watch?v=7UanjRnkIlc
δεν έμοιαζε με τη συμπεριφορά του στα 2 βίντεο που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του και σίγουρα ο θάνατος αυτός δεν του άξιζε.