Η απόδειξη της Μυκόνου και η αυλή των θαυμάτων της Ελλάδας του Σύριζα.

Η απόδειξη της Μυκόνου και η αυλή των θαυμάτων της Ελλάδας του Σύριζα.

Η απόδειξη της Μυκόνου και η αυλή των θαυμάτων της Ελλάδας του Σύριζα.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Θα με συγχωρήσετε αλλά δε θα παραθέσω στοιχεία αυτή τη φορά. Δε θα κάνω τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η δικαιοσύνη ή η πολιτεία. Δε θα κάνω τη δουλειά που θα έπρεπε 4 χρόνια τώρα να έχουν κάνει οι κοτεράτοι αστακοθρεμμένοι μας πολιτικοι.

Άλλωστε δεν φταίνε όσοι περνάνε ανάμεσα απο τα δίχτυα που είναι φτιαγμένα για να πιάνουν μόνο τον μεροκαματιάρη ή τον συνταξιούχο γέοντα ή γερόντισσα αλλά o κάθε ελεεινός πολιτικάντης που τα απλώνει. Το πιό χυδαίο βέβαια είναι οτι ο τελευταίος βοηθά πάντα τους πρώτους να περνάνε και να ξεγλιστράνε.

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά το δικό μας σχέδιο. Το σχέδιο που εμπιστεύεται τους ανθρώπους του τόπου.Που επενδύει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας. Που στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη. Που δίνει προοπτική και όραμα στη νέα γενιά. »

και

«Απευθύνομαι στις νέες και στους νέους και τους ζητώ να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Τη Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αξία των πτυχίων σας. Είναι οι 380.000 θέσεις εργασίας που έγιναν και οι άλλες τόσες που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια και είναι οι δικές σας θέσεις εργασίας.»

τουίταρε ο πρωθυπουργός και εγώ έτριβα τα μάτια μου μήπως κατάγομαι απο μια άλλη χώρα και δεν το ξέρω. Μήπως έκανα λάθος που έφυγα πριν απο 4 χρόνια , οικονομικός πρόσφυγας στην Ευρώπη και πίσω ζούν όλοι με χρυσά κουτάλια.

Έψαξα λοιπόν να βρώ πόσο παίρνει ένας μηχανικός Πολυτεχνείου και μάλιστα με προϋπηρεσία στην Αθήνα και έπεσα στην παρακάτω αγγελία που ζητούσε μηχανικό (ΑΕι-ΤΕΙ)με 2 χρόνια προϋπηρεσία και άπταιστα αγγλικά για να παίρνει τον καταπληκτικό, εκπληκτικό, και συζητήσιμο μισθό των 550 ευρώ. (Η συζήτηση προφανώς θα γίνεται για κανένα επιπλέον εικοσάρικο το μήνα, ή για να του πληρώνει ο εργοδότης την καρτα απεριορίστων διαδρομών γιατί για βενζίνη δεν φτάνουν ούτε για αστείο.

Αυτή η επιχείρηση επιδοτήθηκε μάλιστα και μπήκε το 2018 στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών» με Κωδικό ΟΠΣ 1915 , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Δηλαδή ο επιχειρηματίας δεν έψαχνε απλό μηχανικό, αλλά άνθρωπο με πολλά χρόνια εμπειρία με δίπλωμα πιθανόν απο κορυφαίο Πολυτεχνείο χωρίς να έχει πάρει μεταγραφη απο καμμιά «Βουλγαρία», με άπταιστα αγγλικά και όχι επιπέδου «we ate the camel and now there is the queue», που έχει μείνει άνεργο για να του δώσει το εκπληκτικό ποσό των 550 ευρώ το μήνα πληρωμένο σχεδόν αποκλειστικά απο την επιδότηση που πήρε.

Αν μάλιστα ο πορφυρογέννητος πολυχρονεμένος μας ήταν κοινός θνητός αντί να κάνει κοτεράτες διακοπές θα είχε στείλει βιογραφικό ως υποψήφιος (χωρίς καμμία πιθανότητα επιτυχίας μάλιστα λόγω επιπέδου Αγγλικών) για αυτή τη θέση. Θέση που δίνει πολύ μικρότερο μισθό απο όσο ζητάει το μήνα μια ιδιωτική σχολή για να σπουδάσει το παιδί κάποιου κουρασμένου ηγέτη.

Και εκεί που λές δεν μπορεί, έτυχε, έρχεται και το επόμενο να αποστομώσει κάποιον εύπιστο ονειροπόλο, και να του αποδείξει οτι δεν έτυχε, πέτυχε.

Ψάχνοντας για την επιχείρηση της Μυκόνου,που μας έκανε αρνητικά γνωστούς σε όλη την οικουμένη, δυσφημίζοντας την μόνη βαριά βιομηχανία της χώρας , τον τουρισμό της, έπεσα ανάμεσα στα άλλα σε 2 σημαντικά πραγματάκια.

Το ένα είναι οτι επιδοτήθηκε με ένα ποσό γύρω στα 75.000 πάλι απο την κυβερνησάρα μας στο πρόγραμμα: «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» με Κωδικό ΟΠΣ 1383 , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»

Το δεύτερο είναι ότι το αντίτιμο για τα 3 χρόνια ενοικίασης της παραλίας, είναι λιγότερο απο τα χρήματα της επιδότησης. Κοντολογίς δηλαδή, πήρανε τζάμπα την παραλία για 3 χρόνια και τους επιστρέψανε και χρήματα απο πάνω.

Αυτή είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στην Ελλάδα του 2019, αυτό είναι το μέλλον και οι προοπτικές για τους νέους και τα πτυχία τους.

ΥΓ.

Bonus το σποτάκι «Τι είναι η πατρίδα» με μερικές επιπλέον επεξηγηματικές φωτογραφίες

https://www.facebook.com/mheretakis/videos/2388660077852566/