Η δικάστρια, η βουλεύτρια και το γκαζοφλόκο

Η δικάστρια, η βουλεύτρια και το γκαζοφλόκο


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Χαμός γίνεται τον τελευταίο καιρό με τους αδόκιμους όρους της “βουλεύτριας”, της “δικάστριας” και της “γυναικοκτονίας” που προσπαθούν ντε και καλά να μας επιβάλλουν κάποιοι.

Το να συνομιλεί με κάποιους ο καθένας και να αλληλοκατανοούνται με δικές τους λέξεις είναι πέρα για πέρα δημοκρατικό. Υπάρχουν διάλεκτοι στην ελληνική που λίγο  καταλαβαίνεις τι θέλουν να πούν γιατί χρησιμοποιούνται λέξεις που έχουν  πλαστεί για αυτό το σκοπό. Υπάρχει για παράδειγμα η αργκό, τα καλιαρντά κλπ. Για τα καλιαρντά μάλιστα ο Ηλίας Πετρόπουλος είχε βγάλει και λεξικό. Κανείς όμως δεν διανοήθηκε να επιβάλλει πχ το γκαζοφλόκο ώς επίσημη ονομασία για το υγραέριο.

Υπάρχουν και αριστερίστικες διάλεκτοι ξύλινης γλώσας με λέξεις όπως προτσές, ινστρούχτορας, νομενκλατούρα, αγκιτάτσια και πάει λέγοντας. Ούτε όμως οι επιτήδειοι χειριστές του ξύλινου λόγου προσπάθησαν να μας τις επιβάλλουν.

¨Ομως τον τελευταίο καιρό οι ίδιοι που προσπαθούσαν ντε και καλά να μας επιβάλλουν τον όρο γυναικοκρατία προσπαθούν να περάσουν και άλλους πολιτικά ορθούς όρους όπως βουλεύτρια και δικάστρια. ¨Οσο και αν επιχειρήσεις να τους πείσεις ότι είναι εντελώς αδόκιμοι οι όροι, αυτοί θα επιμένουν ότι οι όροι αυτοί είναι πολιτικά ορθοί γιατί έχουν έμφυλο προσδιορισμό και όλοι όσοι από εμάς δεν τους χρησιμοποιούμε είμαστε ρατσιστές. Η ανοησία δηλαδή ώς επιχείρημα.

¨Εφτιαξα λοιπόν και εγώ μια πρόταση πολιτικά ορθή και την παραδίδω στο θαυμασμό ή στην χλεύη σας αν διακατέχεστε από έμφυλο ρατσισμό.

Μια βουλεύτρια λέει σε μια δικάστρια που την είχε εράστρια. Οι νόμοι πρέπει να είναι ίσοι για όλες τις πολίτριες ακόμα και για τις λήστριες και τις λωποδύτριες ενώ η γυναικοκτονία σε αντίθεση με την ανδροκτονία, την τρανσοκτονία και τη λεσβιοκτονία πρέπει να τιμωρείται πιό σκληρά

Προσέξτε λοιπόν εδώ ακόμα μια ανοησία. Κάποιοι λένε οτι γυναικοκτονία είναι όταν η δολοφονία γίνεται επειδή ήταν γυναίκα, αλλιώς ισχύει το ανθρωποκτονία. Με την Ιονεσκική λογική λοιπον θα πρέπει κάθε φορά που σκοτώνουν κάποιον/κάποια να ψάχνουμε για ποιό λόγο έγινε η δολοφονία του και ανάλογα να βάζουμε την αντίστοιχη λέξη που ταιριάζει. Αν το άτομο δήλωνε άφυλο; Αν το σκότωσαν για αυτό το λόγο; Να το πούμε τότε αυτο-κτονία τηρώντας πιστά τους κανόνες της κορεκτιλο-ανοησίας.Μια ανοησία που έρχεται μαζί με την ανοησία του χλευασμού της θρησκευτικής πίστης αλά κάρτ. ¨Οταν βρίζεις τον Αλλάχ και τον Μουχαμέτη είσαι άθλιος και ρατσιστής, όμως όταν βρίζεις τη χριστιανική θρησκεία κάνεις καλοπροαίρετη σάτιρα. Καλλιτέχνες που  για να γίνουν γνωστοί ή  αφού τους κουνήσει κάποιος 2 πενηντάευρα δημιουργούν ανοησίες για να προκαλέσουν το θρησκευτικό αίσθημα.

Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, οι ίδιοι οπαδοί της αλά κάρτ πολιτικής κορεκτίλας, είναι ικανοί να μιλουν απο τη μια για φεμινισμό και για έμφυλο ρατσισμό και απο την άλλη για το δικαίωμα των γυναικών να φοράνε τσαντόρ και μπούργκα.
Αν είστε λοιπόν τίποτα φασίστες, ναζήδες και ρατσιστές αντιδράστε στην ανοησία της πολιτικής κορεκτίλας. Αλλιώς καθήστε και απολαύστε το σοδομισμό της ελληνικής γλώσας με το φόβο της ταμπέλας που θα σας κολλήσουν οι ρατσιστές ανόητοι λεξιπλάστες αν αντιδράσετε.