Είναι η μικρή γοργόνα “ρατσιστικό ψάρι”;

Είναι η μικρή γοργόνα “ρατσιστικό ψάρι”;

του Μιχάλη Χαιρετάκη
Λένε ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο συντηρητικός. Αντιδράει στις αλλαγές που βλέπει γύρω του και αναπολεί τη ζωή του παρελθόντος.
Βέβαια στη σημερινή εποχή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όσοι βλέπουμε τον παραλογισμό που αρχίζει να επικρατεί, δεν είναι επειδή δεν είμαστε 18χρονοι. Είμαστε μάρτυρες κοσμογονικών αλλαγών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και την κοινωνία, που όμως σε αντίθεση με άλλες εποχές είναι προσεκτικά υποκινούμενες.
Μικρές φανατισμενες μειοψηφίες, εμφανίζονται ως ηγέτες ετερόκλητων συμμαχιών έτοιμες να προκαλέσουν χάος στις περιπτώσεις που καθυστερούν οι αλλαγές για τη δημιουργία του νέου κόσμου που οραματίζονται.
Για το νέο κόσμο που θα θυμίζει Μεσαίωνα, είναι απαραίτητες αυτές οι μειοψηφίες, είναι τα εργαλεία οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Η πρόβα τζενεράλε είχε γίνει στην Αθήνα το 2008, τότε που με αφορμή τη δολοφονία ενός 15χρονου κάηκε ολόκληρη η Αθήνα και χάθηκαν περιουσίες δεκάδων εκατομμυρίων στις λεηλασίες και στις καταστροφές.
Ξεκινάς πάντα από τον πιο αδύναμο κρίκο και όχι από μιά καλά οργανωμένη κοινωνία έτσι έχουμε εμείς το θλιβερό προνόμιο να είμαστε τα πειραματόζωα. Ζήσαμε και ζούμε όλες αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να οδηγήσουν σε έναν εφιάλτη.
Αλλοίωση της κοινωνίας με τη μορφή εποικισμού, κατάργηση των συνεκτικών κρίκων της, της οικογένειας, της δικαιοσύνης, της προστασίας της ζωής και της περιουσίας,του δικαιώματος στην εργασία, της αξιοπρέπειας.
Πολλές φορές μάλιστα επειδή τα συμφέροντα και οι συμπεριφορές είναι αντικρουόμενες υπάρχουν απώλειες μεταξύ των ομάδων των χρήσιμων ηλιθίων. Η διαφορετικότητα στην σεξουαλική συμπεριφορά είναι κόκκινο πανί για τους φανατικούς ισλαμιστές το είχαμε δει στο κράτος του ISIS όταν τους πετούσαν από τις ταράτσες και το είδαμε πρόσφατα στο Reading, όπου τρεις gay σφάχτηκαν από έναν “καλοδεχούμενο” λίβυο φανατικό ισλαμιστή.
Δεν άνοιξε ρουθούνι, το περιστατικό πέρασε στα ψιλά των Εφημερίδων και των υπολοίπων μ.μ.ε. και οι μαχητικές και λαλίστατες LGBT+ οργάνωσεις δεν έβγαλαν ούτε καν μία τόση δά μικρούλα ανακοίνωση για να το καταδικάσουν.
Φυσικά το ζητούμενο από αυτούς που δημιουργούν και ενορχηστρώνουν τις αντιδράσεις και τις ταραχές δεν είναι ούτε ο αγώνας για τα δικαιώματα των μαύρων ούτε η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ούτε η αγάπη για όσους έχουν διαφορετικότητα στη σεξουαλική ζωή αλλά η κοινωνία που θα προκύψει μέσα από αυτό.
Όποιος αντιδράει βαφτίζεται ρατσιστής ναζί φασίστας και απομονώνεται. Η αυριανή κοινωνία που θα προκύψει από παραλογισμούς όπως αυτον που ονομάζει τη γοργόνα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “ρατσιστικό ψάρι” θα είναι μία κοινωνία του τρόμου όπου θα έχουν καταργηθεί στην πράξη ανθρώπινα δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων.
Μη γελιόμαστε αυτό το καθεστώς που πασχίζουν να επιβάλουν δεν είναι ούτε σοσιαλισμός ούτε κομμουνισμός ούτε αναρχία. Παίρνουν τους παρίες της κάθε κοινωνίας τους ντοπάρουν με πνευματικά “αναβολικά” και τους κάνουν να νομίζουν ότι είναι η νέα κανονικότητα και ότι πρέπει να πάρουν αυτό που τους ανήκει. Ο αφροαμερικανός από το ghetto που χωρίς δισταγμό θα έσφαζε ένα γείτονά του για 10 δολάρια ένιωσε οργή και αγανάκτηση για το θάνατο του Floyd. Οργή και αγανάκτηση που κατευνάστηκε λεηλατώντας μαγαζιά και παίρνοντας ως λάφυρα μία ηλεκτρική σκούπα και με μία 65άρα τηλεόραση.
Και στη χώρα μας η ίδια στρεβλή λογική επικρατεί.
Την ίδια στιγμή που περιουσίες πολιτών βγαίνουν στο σφυρί και μικρά κοριτσάκια λιποθυμούν από την πείνα κάποιοι άλλοι απαιτούν δωρεάν σπίτια και επιδόματα. Αυτός που πλήρωνε όλη του τη ζωή φόρους και εισφορές δεν έχει κανένα δικαίωμα ενώ ετοιμάζονται διαδικασίες-εξπρές απόδοσης “ιθαγένειας” σε εκατοντάδες χιλιάδες με πανελλήνιες εξετάσεις.
Εργαζόμενοι με μισθούς πείνας που θα ζουν τρομοκρατημένοι σε μία κοινωνία δεν θα τους παρέχει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην ασφάλεια στην περιουσία στην υγεία, θα τρέφουν ομάδες εποίκων με τους φόρους τους.
Ο νέος Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ.

One Reply to “Είναι η μικρή γοργόνα “ρατσιστικό ψάρι”;”