Τα ισοδύναμα της ηλιθιότητας και τα αντίμετρα του παραλόγου.

Τα ισοδύναμα της ηλιθιότητας και τα αντίμετρα του παραλόγου.

 • 87
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  87
  Shares


Τα ισοδύναμα της ηλιθιότητας και τα αντίμετρα του παραλόγου.
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Μάθαμε πριν λίγο οτι όχι μόνο δεχθήκαμε να παίρνουμε πίσω οσους πρόσφυγες και μετανάστες θα μας στέλνει η Γερμανία και άλλες χώρες , αλλά πήραμε μηδενικά ανταλλάγματα.
Αυτό που πανηγύριζαν ως αντάλλαγμα, το πάγωμα της αύξησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά έγινε αντικείμενο διαμάχης με τους δανειστές που ζήτησαν ισοδύναμα μέτρα για τα χρήματα που χάνονται.
Για να μη σας δουλεύει λοιπόν ο κάθε οσφυοκάμπτης πολιτικός, που κάνει τεμενάδες μπροστά στους τοκογλύφους δανειστές και επιστρέφοντας τους αποκαλεί θεσμούς και ισχυρίζεται οτι κάνει σοβαρές και σκληρές διαπραγματεύσεις, δείτε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Οι ξένοι δανειστές ώς νέοι ιδιοκτήτες της χώρας ζητούν κάθε φορά τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί μέσα απο τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί. Το που θα τα βρούν οι αναλώσιμοι πολιτικάντηδες, δεν τους ενδιαφέρει. Ομως επειδή οταν μαζεύεις σοβαρά τους φόρους απο μια αποικία σου, ζητάς οι φόροι αυτοί να στοιχειωδώς προϋπολογισμένοι κάθε φορά πριν ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.
Αν θα είναι απο τον ΦΠΑ στα νησιά ή απο το να αυξήσεις τη φορολογία στα τσιγάρα ή στο αλκοόλ, ή να κόψεις απο τις δαπάνες σου, ακόμα και απο τις αμυντικές, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου δεν ασχολούνται με τέτοιες επουσιώδεις λεπτομέρειες οι δανειστές.
Τους ενδιαφέρει όμως να μαζέψουν τα συγκεκριμένα ποσά. Γι αυτό και τα ισοδύναμα. Ισοδύναμο με απλά λόγια σημαίνει. Εγώ θέλω να μου μαζέψετε αυτό το ποσό. Κόψτε το κεφάλι σας να βρείτε απο που.
Αυτή θα είναι απο εδώ και πέρα η μοναδική διαφορά των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Να ξύνουν όλη μέρα τα κεφάλια τους, για να κατεβάσει η κούτρα τους τη φαεινή ιδέα, απο πού θα μαζεύουν τους φόρους για τους κατακτητές. ¨Οχι να νοιάζονται για τους κατοίκους της χώρας που κυβερνούν.Κανονικοί κοτζαμπάσηδες δηλαδή όπως τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Φυσικά ξεφεύγει ακόμα και απο τα όρια της φαντασίας και αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και του γελοίου, ο ισχυρισμός οτι τα οικονομικά φοροεισπρακτικά μέτρα που παίρνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις συνοδεύονται με αντίμετρα που τα εξουδετερώνουν ή ακόμα και τα υπερβαίνουν σε ύψος (!!!)
Τώρα βέβαια αν πηγαίνει ενας λειτουργικά αγράμματος που δεν γνωρίζει όχι ξένη γλώσσα,αυτό με δυσκολία το καταπίνεις, αλλά ούτε στοιχειώδεις γνώσεις γεωγραφίας και γεωμετρίας για να διαπραγματευτει με ξένους ηγέτες και επιστρέφει με το σβέρκο κατακόκκινο απο την ξεγυρισμένη σφαλιάρα, το γεγονός είναι κατι παραπάνω από αναμενόμενο.
Αυτή η χώρα δεν προχωράει ούτε καν με αυτόματο πιλότο. Αγωνίζεται σκληρά και προσπαθεί να επιβιώσει κάθε φορά παρά τα ισοδύναμα της αφόρητης ηλιθιότητας που κατοικοεδρεύουν στο μυαλό κάποιων κυβερνώντων…