Τα ρετάλια της πολιτικής ζωής

Τα ρετάλια της πολιτικής ζωής

 • 91
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  91
  Shares

 

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Σημείωση: Το κείμενο αυτό γράφτηκε “εν βρασμώ ψυχής” μετά τα τελευταία γεγονότα και δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό, αλλά σε πολιτικές συμπεριφορές.
 Αν κάποιος-α, κάποιοι,αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους εδώ μέσα, τότε δεν λυπάμαι για αυτά που έγραψα στο κείμενο αλλά για λογαριασμό τους.

Ηταν κάποτε κάτι ρετάλια της πολιτικής ζωής που πηδούσαν απο κόμμα σε κόμμα, όταν το προηγούμενο βούλιαζε, οπορτουνιστές, έτοιμοι να σκύψουν και να γλείψουν τον επόμενο αρχηγό τους.

Θρασύδειλοι, αμόρφωτοι, ανεπάγγελτοι, που οι μόνες τους περγαμηνές τους ήταν στην δουλικότητα, την ξετσιπωσιά και την υποτέλεια σε ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Χρήσιμοι ηλίθιοι, που αν δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική θα ήταν τα παιδιά για τις σφαλιάρες, οι χατζηαβάτηδες της κοινωνίας.

Κανείς ιδιώτης δε θα τους έπαιρνε στη δούλεψή του. Κανείς δε θα τους εμπιστευόταν ακόμα και να μοιράσουν 2 γαϊδουριών άχυρα.

Αυτά τα ρετάλια ένα μαγικό χέρι μια νύχτα τα μάζεψε σε ένα κόμμα που βολόδερνε στα ποσοστά της ανυπαρξίας και μαζί με κάτι καραστημένες πληρωμένες δημοσκοπήσεις το κάνανε κόμμα εξουσίας τρομάρα του και αυτούς ηλιθιους, λακέδες των ξένων και ντόπιων συμφερόντων, συνεχιστές-διαχειριστές της λεηλασίας της χώρας.

Αυτοί οι ίδιοι ανεπρόκοποι και ανεπάγγελτοι λακέδες, κόλλησαν, έγιναν ένα με τις καρέκλες τους και πάνω απο τις στάχτες της εκατόμβης των νεκρών που οι ίδιοι προξένησαν με την ανικανότητα και την ανυπαρξία τους, μας κουνάνε το δάχτυλο και μας βγάζουν περιπαικτικά τη γλώσσα.

Οχι ρε κοπρίτες, δε φταίνε οι νεκροί που σας χαλάσανε το αφήγημα και τη ζωάρα σας, δε σας έκατσε καμμιά στραβή, ούτε θέλουμε τις συγγνώμες σας.

Καταφέρατε τα προηγούμενα ρετάλια, τους μνημονιακούς αρχιδήμιους , να τα κάνετε να μοιάζουν μπροστά σας αγγελούδια. Να κάνετε τον κόσμο να τους αναπολεί συγκρίνοντάς τους με εσάς.

Καταφέρατε εξευτελίσετε τη λέξη “αριστερός”, να την κάνετε συνώνυμο της μούργας και της ξεφτίλας, να ντρέπεται κάποιος να την ξεστομίσει για να προσδιορίσει τα πιστεύω του. Ομως τι σχέση μπορεί να έχει ο αγωνιστής της κονόμας και της καρέκλας της εξουσίας με αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των φτωχών;

Τι σχέση μπορούν να έχουν τα ρετάλια, τα παράσιτα της πολιτικής ζωής με την πραγματική αριστερά; Αριστεροί δεν είστε μια φορά, αγράμματοι ψεύτες και απατεώνες μπορεί.

Την ίδια ώρα που κυβερνάτε με αυτόματο πιλότο, ένα χρεοκοπημένο κράτος που βασίζεται σε δωρεές ιδιωτών για να καλύψει βασικές ανάγκες του, να αντικαταστήσει σαράβαλα περιπολικά και ασθενοφόρα, φτιάχνετε φαραωνικές γελοιότητες διασπαθίζοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού και βολεύοντας ανεπάγγελτους μετακλητούς που η μόνη τους προϋπηρεσία ήταν τα 60λεπτα ανα τουιτ ως τρολ του διαδικτύου.

Την ίδια ώρα που άνθρωποι καιγόντουσαν κάποιος  υπέγραφε για να πάρει τα φράγκα του ο ιδιώτης για την απέλαση μεταναστών με κόστος που έφτανε μέχρι και 12.200 ευρώ ανα μετανάστη. Χώρια τα οδοιπορικά των συνοδών αστυνομικών. ¨Ετσι για να μας κοροϊδεύετε οτι γίνονται απελάσεις, παλιοξεφτίλες.

Κι όμως δε θα χαρώ καθόλου οταν το μόρφωμα των θολών συνιστωσών ξαναγυρίσει στα ποσοστά της ανυπαρξίας , γιατι ξέρω οτι εσείς οι κοπρίτες, οι ανεπάγγελτοι, οι ξεφτίλες, τα ρετάλια της πολιτικής ζωής θα πηδήσετε όπως τα ποντίκια στο επόμενο κόμμα εξουσίας, για να του δώσετε αυτό το εσάνς, της βρώμας και της δυσωδίας που σας χαρακτηρίζει.